Stránky

úterý 20. května 2014

MÉ OBLÍBENÉ FILMY - TOP 5 | K.

Taky znáte ty hrozně dlouhé a únavné dny po kterých rádi vypnete? Pro mě je nejlepším způsobem relaxu film. Nejlepší na nich je jejich rozmanitost. Přijdu otrávená ze školy a nechce se mi nic dělat? Pustím si volnomyšlenkářskou komedii a na nic jiného nemyslím. Pohádám se s přítelem? Na programu je romantická komedie u které se vlastně naprosto vždycky přesvědčím, že bych si měla uvědomit tu rozdílnost mezi Hříšným tancem a mým vztahem a přijít na to, že nikde to nefunguje jako ve filmu. (Teď nechci vyjádřit svoji nespokojenost s realitou :-D .. "Romantické filmy ničí vztah, protože budí v ženách pocit, že něco podobného je v životě potká. Podobně klamáni jsou muži pornem.")
Někdy mám chuť na film o módě, jindy se zahloubám do vážnějšího příběhu.Sestavila jsem pro vás 5 filmů, které mám nejradši (uff, to byla fuška :-D) .. třeba Vás nalákám na některé perličky, které jste ještě neviděli :)



1. FONTÁNA PRE ZUZANU

Tento film jsem poprvé viděla asi v 8 letech. Je to na dannou dobu suprově zpracovaný muzikál a mě prostě okouzlil. Možná i proto, že k němu mám citovou vazbu z dob, kdy jsem byla ještě malá. Je to příběh lidí, co bydlí na společném sídlišti. Uprostřed něj stojí velká fontána, která už neplní svoji funkci. Hlavní postavy představují 15ti leté děti. Užívají si poslední společné prázdniny, než se rozejdou na střední školy. Klíčovou roli zde hraje láska dvou hlavních postav. Film kouzelně doplňuje muzika, kterou napsal Vašo Patejdl (z mojí oblíbené hudební skupiny Elán). Fontána pre Zuzanu je zkrátka kouzelná a je škoda, že ji mladší generace moc nezná. Nejradši na ní mám konečnou scénu, ale tu nebudu prozrazovat.. podívejte se sami :)


Nejlepší část filmu :)

Jednou se sem podívám.Takový menší sen :)

2. BREAKOUT


Tento švýcarský kousek  není zrovna film pro slabé nátury, ale mě dostal. Nic nezkresluje, ukazuje realitu  a má moc poutavý příběh. Přináší pohled do hiphopových gangů a do jejich života, který se s nimi dvakrát nemazlí. Dost se tu projevuje psychologie kolektivu i jednotlivých hrdinů a to mě moc baví. Plusové body dávám i za hudbu, která mi vážně sedla. Někomu se líbit nemusí ale tenhle film není jen o volných teplácích a sprostých hajzlech :) je v něm víc.






3. POSLEDNÍ PRÁZDNINY

Naprosto nejhezčí a nejpohodovější film dob. Hlavní hrdince je omylem předpovězen brzký konec života.Místo toho aby seděla a trápila se, hodlá si zbytek dní užít. Vybere všechny peníze a utrácí co to jde.Plní si staré sny a jede na výlet do Karlových Varů. Kdybych se dostala do podobné situace, přála bych si prožít přesně ten příběh jako ona :)




4. MŮJ AUŤÁK BROUK

Opět kousek z mých dětských let. Nic těžkého na přemýšlení. Nápaditá komedie (navíc v čele s mojí nejoblíbenější herečkou) z prostředí závodění a aut. Meggie Peyton je čerstvá vysokoškolačka, která má domluvenou práci na sportovním kanále. Vše se změní, když jí otec koupí auto co není jen tak obyčejné.Žije.. To auto má duši a začne společně s Meggie vyhrávat závody. Problém je, že její otec nechce aby závodila..proto jezdí v utajení. Dokáže si mladá vysokoškolačka splnit svůj sen? Film  je doplněný skvělou hudbou ( to už je u mě klasika :-D), úsměvnými momenty a pohodovou náladou. Takže brambůrky, cola a jedem ne ? :-)






5. HUNGER GAMES

Ano.. i já jsem propadla hladovému šílenství. Při prvních ohlasech jsem si myslela, že je to zase velký výbuch kolem ničeho. Mýlila jsem se. Nápad, nepředvídatelnost a originalita. To jsou slova co hry vystihují. Rozhodně se chystám přečíst i knížku.. :)




A jaká je Vaše TOP 5? :-)


                                                    xx.K

2 komentáře:

  1. Ten 3. film jsem taky viděla a musím potvrdit, že je opravdu super!! :) A 4. film jsem viděla taky, ale popravdě mi bohatě stačilo vidět ho jednou. Dobrý film, ale nic extra... :/

    http://www.kajahasidea.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělej :)
      Každý má jiný názor .. já si v něm našla kouzlo :)

      Vymazat